за нас
Ние от BRAVE. NEW. HAIR. сме част от движението за развитие на чистата бюти индустрия и се стремим да създаваме само чиста козметика, формулирана без определени съставки, които са потенциално опасни за природата или пораждат притеснения у някои потребители.
СУЛФАТИ
МИНЕРАЛНИ МАСЛА
СИЛИКОНИ
brave. new. hair.
история
Марката BRAVE. NEW. HAIR. е част от BIOPHARMA LABORATORIES - българска семейна компания, основана през 1994г., производител на висококачествена козметика.

BRAVE. NEW. HAIR. се ражда със смяната на поколенията в компанията като с новия мениджмънт навлизат нови технологии, нови идеи и най-вече нова визия и подход към решението на различните проблеми, свързани с косата.

Всичко започва със създаването на различни продукти, които решават точно определени проблеми с косите на наши близки приятели.
“След много експерименти успяхме да създадем добри формули и помогнахме на няколко свои приятелки. После помогнахме на още няколко. После на още и още, и така в един момент се оказа, че разполагаме с определени продукти за коса с високо качество, които могат да разрешат успешно над 90% от проблемите с косата, с които днешните момичета се сблъскват – без компромис и без странични ефекти.” - разказват историята си BRAVE. NEW. HAIR.

ценности

Научно доказано действие.

Всяка наша съставка се тества с най-модерните научни методи, за да сме сигурни, че желаният ефект се постига без компромис.

Здравето е на първо място

Здравата коса е красива коса. Затова нашите продукти не използват съставки, маскиращи проблемите, а постигат ефекта си с натрупване, благодарение на подбрани, ултрамодерни технологии.

Максимален Ефект

Всеки наш продукт е формулиран така, че да постигне максимално бързо и ефективно желания резултат. Затова нашите продукти са разделени на серии със специфичен фокус върху различни проблеми или желани ефекти.

Цялостна грижа за косата

Нашите продукти могат да се комбинират едни с други в режими за цялостна грижа, които целят да решават всякакви проблеми, свързани с косата. Едновременно с това, могат да се съобразят с вашите желания за стилизиране, блясък, обем и много други.

НАШАТА МИСИЯ Е ДА ЗАОБИЧАТЕ КОСАТА СИ.

  • BRAVE. NEW. HAIR.

    Искаме да вдъхнем смелост и да дадем знания на модерната жена да се грижи за косата си със самочувствие, без да гони моментален, временен ефект. Здравата коса изисква време, но именно здравата коса е красива коса.

технология
Ежегодно избираме най-новите и доказани съставки, резултат от последните научни разработки в индустрията. Всяка наша съставка се тества с най-модерните научни методи, за да сме сигурни, че желаният ефект се постига без компромис.

Молекулярно Биологично Втечняване
+

Процесът е разработка на Toso Montanari - Департамент по индустриална химия към университета в Болоня, и е ексклузивно лицензиран към нашите дългогодишни приятели и партньори от фирмата Фенбиокс. Тази ензимно базирана технология прави възможно добиването на голяма част от растителните биоактивни съединения под формата на течни съставки. Молекулярното Биологично Втечняване (биоликвидификация) има за цел да преодолее предизвикателствата пред традиционните методи на екстракция. Чрез комбинация от различни обработки на растението е възможно да се добият множество видове молекули, което води до получаване на богат и активен растителен фитокомплекс.

Добавяне на заряд
+

Много от съставките, които използваме, са резултат от добавяне на положително заредена катионна група към вече позната, доказана и тествана съставка. Добавянето на такава група позволява на съставката да се прикрепя към косъма поради неговия отрицателен заряд. По този начин се повишава споробността на съставката да се натрупва и ефектът ѝ се увеличава многократно.

Фрагментиране
+

Използването на този подход позволява навлизането на определени съставки в косъма, като например Кератин. Процесът представлява “раздробяване” на съставни части, чиито размери са достатъчно малки, за да достигнат части от косъма, където иначе не биха могли.

фабрика и лаборатория
ИЗПОЛЗВАМЕ ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ!
Офисите и производството са поместени в собствена база в град Пловдив. Фирмата разполага със собствена лаборатория за развойна дейност, която повече от десетилетие разработва козметични продукти.

Екипът ни се ръководи от магистър-фармацевт и включва екип от инженер-технолози. Фирмата разполага с оценител за безопасност на козметични продукти, квалифициран от Брюкселски свободен университет.

В производството е внедрено ISO 22716 за добра производствена практика, а самата компания се одитира ежегодно за социална отговорност по стандарта SMETA.
РЕГИСТРИРАНИ В The Vegan Society
Произвеждаме продуктите си без злоупотреба с животни

грижа за природата

  • BIOPHARMA LABORATORIES взима сериозни мерки в борбата за опазване на околната среда. Ограничили сме използването на електрическа енергия чрез алтернативни начини на отопление и охлаждане. По-голямата част от машините ни са пневматични, което означава, че работят не на ток, а на сгъстен въздух. Оборудването на фабриката е чисто ново и икономично. Не използваме питейна вода. Сондираме водата си локално, филтрираме я и я дейонизираме, за да я вложим в продуктите си.

  • флакони и буркани
  • Флаконите и бурканите на продуктите са от 100% рециклируема пластмаса. От всички нас зависи да рециклираме!
  • капачки на шампоани
  • Капачките на шампоаните са от алуминий, който може да се рециклира много пъти, без да загуби свойствата си.
  • следващите ни цели
  • Да заменим изцяло пластмасата на опаковките си с пластмаса от захарна тръстика или вече рециклирана пластмаса.
Как да избера правилното решение?
Виж в нашия блог.
блог