активни съставки
Избираме най-новите и доказани съставки, резултат от последните научни разработки в индустрията.
СУЛФАТИ
МИНЕРАЛНИ МАСЛА
СИЛИКОНИ
color
Заключва цвета и моментално подобрява външния вид на боядисаната коса. Придава неотразим блясък.
виж продуктите

Серия color

активни съставки

киноа
+

Киноата (Chenopodium quinoa chenopodiaceae) се отглежда от 3000 г. пр. Хр. Цялостната протеинова структура, съдържа 8-те най-важни аминокиселини за косата. Протеините от киноа са естествени, устойчиви и с голям афинитет към косата. Протеинът от киноа заключва цвета на косата, подхранва цялостно и защитава. Той подобрява усвояването на пигменти с до 25% за по-наситен цвят след последващо боядисване. Придава плътност и улеснява оформянето. Подсилва блясъка и за по-здрав вид на косата. Протеините от киноа също съдържат катионни (+) и анионни (-) аминокиселини, но от различни типове. Катионните аминокиселини имат афинитет към отрицателно заредените структури на косата. Те се свързват с кутикулата и спомагат за закрепването и натрупването на други молекули, които имат по-слаб афинитет към косата. Накратко, играят ролята на "котва". Например, за пигментите в боите за коса, които по-трудно се свързват и натрупват в косъма. В превод, протеините от киноа играят ролята на котва, с помощта на която пигментите се натрупват повече и по-лесно в косата. Анионните аминокиселини създават матрица около косъма, за да го предпазят и защитят, като в същото време действат като запечатват и предпазват цвета от измиване.

Ползи
 • Подпомага натрупването на багрило в косата за по-наситен цвят.
 • Защитава цвета на боядисаната коса.
 • Подпомага оформянето на прическа.
 • Кондиционира.
 • Повишава блясъка на косата.
UV филтър
+

Активна УВ защита, разработена специално за защита на косата. Съставката е с положителна (катионна) част, която потенцира афинитета и натрупването върху косата. Изкуствените пигменти на боята за коса са много податливи на деградация, което прави използването на филтри в този тип грижа за коса от съществено значение. Освен цвета, самата коса може да бъде сериозно увредена от слънчевата светлина, чрез деградация на някой от естествените ѝ протеини, както и чрез нарушаване на интегритета на косъма. Използването на подходяща защитна съставка, разработена за коса, предпазва от увреждане на косата, загуба на еластичност, както и пази избрания цвят на косата от избледняване.

Ползи
 • Защитава цвета на косата.
 • Защитава от влиянието на околната среда.
 • Действа с натрупване.
 • Създаден специално за коса.
 • Предотвратява заплитане на косата.
плодови киселини
+

Плодовите киселини са създадени чрез подбора на растения като грозде, ябълка, лимон и пшеничен зародиш (без ГМО), произведени в специфични области в Италия, където отглеждането им е дългогодишна традиция с висококачествена продукция. Плодовите киселини намират идеално приложение в грижата за косата, благодарение на богатия им фитокомплекс получен по патентована технология. Той подобрява блясъка благодарение на своя анти-варовиков ефект и предпазва боядисаната коса, запечатвайки кутикулата на косъма, за да предотврати избледняването на цвета от измиване на боята.

Ползи
 • Повишава блясъка на косата.
 • Затваря кутикулите на косъма и защитава цвета от отмиване.
 • Създава оптимално pH за боядисаната коса.
 • Защитава от твърда вода и матиране на косата.
 • Създадена по пантентован метод на биоликвидификация.
екстракт от зелен орех
+

Орехът е класическа и широко използвана съставка в грижата за коса. Ефектът на съставката, обаче зависи от етапа на зреене, в който орехите се събират. Кората на зеления орех има най-високо съдържание на феноли с голям размер, които са много ефективни антиоксиданти. Именно тези молекули са ключът към ефикасността на екстракта. Фенолното съдържание на ореха взаимодейства добре с косата, натрупвайки се усилено и придавайки на косата антиоксидантното си действие. Резултатът е добра и дълготрайна защита. Ефективното взаимодействие между коса и активни молекули от орех осигурява ефективна защита от изсветляване и избледняване на пигмента на косъма от въздействието на околната среда. Екстрактът е естествен и устойчив.

Ползи
 • Съставка богата на полифеноли.
 • Антиоксидант.
 • Запазва цвета на боядисаната коса.
 • Защитава косата от вредното влияние на околната среда.
 • Оптимизира pH на продукта.
keratin
Попълваща грижа, която изглажда и заздравява коса, нуждаеща се от протеини. Придава прелестен блясък.
виж продуктите

серия keratin

активни съставки

кератинови аминокиселини
+

Кератиновите аминокиселини са нискомолекулен вариант на кератина с много силен афинитет към косата и с голямо и бързо натрупване. Благодарение на малката си молекула, кератиновите аминокиселини могат да навлязат в по-дълбоките слоеве на косата и да попълнят и наваксат увредените участъци от косъма, както и цялостно да го заздравят. По този начин косата става е заздравена отвътре, което я прави гладка, плътна, лесна за оформяне и с прелестен блясък.

Ползи
 • Малка молекула със способност да навлиза във вътрешните слоеве на косата.
 • Наваксва естествения протеин на косата.
 • Заздравява косата от първото използване.
 • Подпомага устойчивостта и еластичността на косата.
 • Изглажда и придава блясък.
високомолекулен кератин
+

Високомолекулният кератин е формулиран в продуктите като допълнение към кератиновите аминокиселини. Той няма способността да прониква във вътрешността, но може да наваксва естествения структурен протеин по повърхността на косъма. По този начин подпомага действието на кератиновите аминокиселини като усилва ефекта им. Поради по-бавното натрупване на високомолекулния кератин, той се използва в балсама и маската от колекцията, като в маската е в най-голяма концентрация. Допълнителната доза кератин подпомага кондиционирането, изглаждането и защитата на косата.

Ползи
 • Действа, натрупвайки се по повърхността на косъма.
 • Има аминокиселинен състав, идентичен с този на човешката коса.
 • Заздравява косата.
 • Защитава косъма.
 • Кондиционира.
Органични масла от Кокос, Таману и Баобаб
+

Естествената защита на косата се дължи на така наречения 18-МЕА липиден слой. Премахването на този слой най-често прави косата особено хидрофилна и уязвима на външно влияние. Този слой може да бъде имитиран и изкуствено подсилен чрез използването на определени мастни киселини. Комплексът от Кокос, Таману и Баобаб има подходящ мастнокиселинен състав и подпомага липидния слой на косата, като подпомага нейната хидрофобност и защита срещу влиянията на околната среда. Това предпазва косата от фриз, улеснява разплитането и усилва блясъка. В допълнение, маслата от Таману и Баобаб запазват водния баланс на косата и съдържат антиоксиданти. Внимателно подбраните масла са студено пресовани и произлизат от органично земеделие.

Ползи
 • Подсилват и защитават естествения липиден слой на косъма.
 • Спомагат оптималното задържане на вода.
 • Кондиционират косата.
 • Придават блясък.
 • Подпомагат разресването и защитават от накъсване.
bloom by polina sofia
Озаряваща и подхранваща грижа, подходяща за честа употреба.
виж продуктите

серия bloom

активни съставки

АРГАНОВО МАСЛО
+

Аргановото масло, наричано още и „течно злато“, има редица ползи за косата. Благодарение на уникалния си мастнокиселинен състав е идеален продукт както за коса, така и за кожа. Абсорбира се бързо, не омазнява и възвръща естествения блясък на косата. Подпомага естествената защита и водния баланс на косата и кожата.

кокосово масло
+

Естествената защита на косата се дължи на така наречения външен липиден слой на косъма. Премахването на този слой най-често прави косата особено хидрофилна и уязвима на външно влияние. Този слой може да бъде имитиран и изкуствено подсилен чрез използването на определени мастни киселини. Кокосовото масло е идеален продукт за подсилване на липидния слой. Проучванията сочат, че то има свойството да защитава косата цялостно, да омекотява и да придава блясък. Кокосовото масло овлажнява, без да оставя мазен слой върху кожата. То подхранва кожата и я оставя кадифено мека, гладка и нежна.

ПРОВИТАМИН B5
+

Провитамин B5, или още познат като пантенол, е водоразтворим витамин от групата на В-витамините. Той се получава при взаимодействието на Провитамин В5 с положително заредена група. Тъй като основната съставна част на косъма е кератинът, който е отрицателно зареден, те се свързват помежду си, правейки косата по-силна, по-лъскава и по-лесна за стилизиране, без да я омазняват и утежняват. Основното му действие е да хидратира косъма в дълбочина и да задържи влажността в косата. Има антиоксидантни свойства и подобрява структурата на косата. Намалява накъсването, придавайки неотразим блясък и мекота. Провитамин B5 е и известен със свойството си да подпомага овлажняването на кожата и нейната защита. Придава естествена мекота.

restore
Дълбоко и пълно възстановяване на косата, на всички нива.
виж продуктите

серия restore

активни съставки

BRAVE PLEX ТЕХНОЛОГИЯ
+

Косъмът е съставен от три различни части: медула, кортекс и кутикула. Медулата е с неизяснена функция и често отсъства напълно. Кортексът е изграден от спираловидни кератинови структури, които изграждат по-голямата част от косъма и отговарят за здравината му. Тези структури представляват отделни нишки кератин, оплетени една в друга, а това, което ги държи заедно, са различни видове връзки: йонни, водородни и дисулфидни. Дисулфидните са най-здрави, но са прекалено малко, за да запазят структурната стабилност на косата. Йонните и водородните са много повече, но са слаби и лесно се разрушават. При увреждане, косата губи тези връзки, структурната си стабилност и здравината си. Brave Plex е малка молекула, чиято химичната структура и размери са специално проектирани да оптимизират взаимодействията между множеството междумолекулни връзки в кератиновия кортекс на косъма, както и да изграждат нови връзки между и в рамките на структурата (двоен механизъм на действие). В резултат на това, структурата на космените влакна се възстановява отвътре, подсилена и по-устойчива на всички фактори, които я увреждат - стареене, замърсяване, агресивно третиране. Съставката възстановява здравината на косъма и укрепва до 3 пъти косата още след първата употреба.

ПОЛЗИ
 • Умножава и оптимизира вътрешните връзки в косата.
 • Заздравява косъма до 3 пъти.
 • Заздравява вътрешната структура на косата.
 • Предпазва при последващо третиране.
 • Съставка от натурален произход на базата на глюкоза.
Масла от малина, червена боровинка, касис, смокиня, синя слива
+

МАСЛА ОТ МАЛИНА, ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА, КАСИС, СМОКИНЯ, СИНЯ СЛИВА Косъмът е защитен от липиден слой, наречен MEA-18. Този слой е отговорен за оптималното задържане на влага в косата, от изключителна важност е за хидрофобността на косъма и за защитата на протеините му. Той спомага лесното разресване и повишава блясъка на косата. Специално подбраните органични масла, извлечени от семки на червени плодове, са триглицеридни масла с уникален мастнокиселинен състав. Триглицеридните масла играят ролята на емолиенти за косата. Те подпомагат естествения липиден слой и по този начин допринасят за нейната здравина, защита и блясък.

ПОЛЗИ
 • За оптимално задържане на влага в косата.
 • Защита на протеините на косата.
 • Подпомагат естествения липиден слой.
 • Защитават и придават блясък.
 • Допринасят за здравината на косъма
growth
Стимулира растежа, сгъстява косата и създава оптимални условия за скалпа. При косопад.
виж продуктите

серия growth

активни съставки

Екстракт от Амла
+

Странно е да говорим за процеси на стареене на косата, но също като кожата и космените фоликули стареят. Процесът е свързан основно с намаляването на размера им вследствие от понижаването на синтеза на колаген и повишаването на нивата на ензима еластаза. По тази причина с времето косата ни става по-слаба, по-тънка и без обем. Тези ефекти могат да се наблюдават в ранна или по-късна възраст, в зависимост от начина на живот, замърсеността на средата, стреса или всички фактори, които влияят и на стареенето на кожата. Амлата е вековно аюрведично растение, което може да подпомогне забавянето на тези процеси. Изследванията показват, че растението стимулира синтеза на колаген и забавя намаляването на размера на космените фоликули, така че качеството и външния вид на косата видимо се подобряват.

Ползи
 • Поддържа размера на фоликулите.
 • Защитава скалпа и го поддържа в добро състояние.
 • Подпомага растежа на косата.
 • Подобрява външния вид на косата.
СТВОЛОВИ КЛЕТКИ ОТ ЗЕЛЕНО ГРОЗДЕ, ЕКСТРАКТ ОТ РУКОЛА И ЗЕЛЕН ОРЕХ
+

Стволовите клетки от зелено грозде (Vitis Vinifera Fruit Meristem Cell Culture) стимулират микроциркулацията на скалпа за по-добро снабдяване с хранителни вещества. Укрепват съществуващата коса и видимо намаляват косопада. Екстрактът от зелен орех съдържа полифеноли, които играят роля на силен антиоксидант. Ефективно защитава косата и скалпа от вредни радикали и оксидативен стрес. Екстрактът от рукола успокоява кожата на скалпа, повишава защитните ѝ функции. Трите съставки действат в синергия, стимулират растежа на косата и са ефективни при косопад.

Ползи
 • Стимулират микроциркулацията.
 • Стимулират растежа и поддържат скалпа в добро състояние.
 • Подходящи при косопад.
 • Укрепват косъма и поддържат оптималните условия на скалпа.
 • Действат като антиоксидант.
ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ОТ САЛВИЯ И РОЗМАРИН
+

Етеричните масла от Салвия и Розмарин са традиционно използвани в продукти за стимулиране на растежа поради високото си съдържание на витамини и минерали. Едно от най-важните вещества, съдържащи се в тези масла, е именно цинкът. Той е основен елемент за стимулиране на космените фоликули и играе важна роля за растежа на косата. Маслата стимулират дейността на космените фоликули и подпомагат растежа на косъма.

Ползи
 • Източник на витамини и минерали.
 • Подпомагат микроциркулацията на скалпа.
 • Стимулират растежа на косата.
 • Поддържат скалпа в добро състояние.
 • Защитават косата и скалпа.
balance
Нормализира омазняването и чувствителността на скалпа. Балансира естествената му микробиална екосистема. При пърхот.
виж продуктите

серия balance

активни съставки

пребиотик
+

Съставката е комплекс от два вида пребиотик: пребиотичен екстракт от Еуфорбиум в полифенолна среда и същински пребиотик - растителен Инулин. Екстрактът от Еуфорбиум регулира бактериалната среда на скалпа и кожата чрез повлияване на 5-алфа редуктазата като по този начин спомага нормализирането на себумната секреция. При нормална себумна секреция, популацията на вида Malassezia, най-често отговорен за появата на пърхот, остава стабилна и не се развива прекомерно. Въпреки че този вид микроорганизъм може да причини проблеми, неговото тотално унищожаване също е противопоказно поради ролята му в баланса на цялата микробиална система на кожата. Освен нормализиране на себума, екстрактът допринася и за успокояване на скалпа и е чудесна грижа при сърбеж като същевременно подпомага бариерната функция на скалпа. Инулинът е пребиотик и служи за храна на определени микроорганизми, които притежават ензими за неговото разграждане. По този начин допълнително балансира средата, подпомагайки екстракта от Еуфорбиум. Има успокояващо скалпа действие и подпомага естествената му бариера.

Ползи
 • Защитава и подпомага естествения микробиален баланс.
 • Нормализира производството на себум.
 • Успокоява скалпа и кожата.
 • Противодейства образуването на пърхот.
 • Защитава естествената кожна бариера.
Активен Въглен от Бамбук
+

Активният въглен е липофилен материал, затова не абсорбира вода, но улавя мазнините, микрозамърсителите и фините частици от градско замърсяване, полепнали по повърхността на кожата и косата. По този начин се получава нежно, но цялостно почистване, без да се нарушава естественият защитен липиден слой на скалпа и кожата. Използваният бамбук се взема от центъра на старите стъбла или клони, така че по-зрелите и по-стари да се използват първи, а не по-младите. По този начин се поддържа устойчивостта на бамбуковите култури.

Ползи
 • Нежно почиства излишния себум.
 • Абсорбира микрозамърсителите.
 • Противодейства градското замърсяване.
 • Не абсорбира вода и не пресушава.
 • Придава блясък на косата.
зелен чай
+

Зеленият чай произлиза от югоизточна Азия. Растението се използва в множество местни рецепти за поддържане и защита на косата и кожата. Науката обяснява това с високо му съдържание на полифеноли - съединения с изразено защитно и антиоксидантно действие. Използването на зелен чай в продукти за мазна и проблемна кожа и скалп е широкоразпространено и се базира именно на антиоксидантните му свойства, както и на свойството му да балансира кожната микробиота.

Ползи
 • Има антиоксидантни свойства.
 • Подпомага естествения баланс на скалпа и косата.
 • Подобрява външния вид.
 • Защитава скалпа и косата.
 • Поддържа в добро състояние.
volume
Осигурява незабавен обем след първото приложение. Подхранва косата от корена до върха.
виж продуктите

серия volume

активни съставки

протеин от ориз
+

Косата се състои главно от кератин и има отрицателен заряд (анионен). Съставките, които са с положителен заряд (катиони), имат силен афинитет към косата и са от съществено значение. Оризовите протеини имат както катионни, така и анионни части. Катионните аминокиселини на протеините се свързват с косъма, а анионните взаимно се отблъскват чрез електростатични сили, за да създадат красив и естествен обем.

Ползи
 • Създава естествен и красив обем.
 • Спомага оформянето на косата.
 • Заздравява и защитава.
 • Подхранва от корена до върха.
 • Кондиционира косата.
Липозомен Витаминен Комплекс
+

Витамин А отдавна е златен стандарт в грижата за кожата, но все повече проучвания показват, че е успешно приложим и в грижата за коса. Чрез свойството си да стимулира синтеза на колаген, витамин А подпомага укрепването на космения фоликул. Витамин Е и C са силни и директни антиоксиданти, които защитават фоликула от оксидативен стрес и го поддържат в добро състояние. Витамин F често не се възприема като типичен витамин, тъй като се състои от есенциални мастни киселини, а именно Омега-3 и 6. Те имат свойството да защитават скалпа и да предпазват косата от увреждане.

Ползи
 • Защитава косъма.
 • Подхранва косата.
 • Укрепва косъма.
 • Поддържа скалпа в добро състояние.
 • Има антиоксидантни свойства.
екстракт от кестен
+

Активната съставка е специално разработена за грижа за косата. Получава се от италиански органично сертифицирани кестенови култури без ГМО. Разработена е да взаимодейства успешно с повърхността на косата чрез оптимизираното си молекулно разпределение. Специфичният състав на екстракта от кестен е в състояние да покрие всеки кичур като възстановява увредената коса и затваря кутикулите. Този процес на възстановяване и затваряне е много важен, за да се намали загубата на вода от косата и по този начин да я запази по-здрава, по-хидратирана и лъскава. Екстрактът от кестени позволява по-добре да се съхрани влажността на косата, дори когато тя е силно изтощена от горещата маша или изправянето. Той е тестван за термозащитно действие до 220 градуса по Целзий в продукти без отмиване. Екстрактът от кестен е включен в колекцията Volume поради факта, че за постигане на обем, косата често се суши с помощта на четка, на висока температура или се използва преса.

Ползи
 • Използван в продукти без отмиване, има термозащита.
 • Заздравява косъма.
 • Затваря кутикулата.
 • Подпомага водния баланс на косата.
 • Защитава от увреждане.
reboot
Хидратираща и възстановяваща грижа, която възвръща здравината, еластичността, мекотата и блясъка на косата.
виж продуктите

серия reboot

активни съставки

Хиалуронова киселина
+

Ново поколение съставка за коса, съдържаща оптимизирано съотношение от два вида хиалуронова киселина с малка и голяма молекула. При формулиране в продукт за коса има способността да създаде локална хидробариера около косъма, която подпомага хидратацията, като играе ролята на молекулен буфер на влажността и предпазва от фриз. Образуваната хиалуронова обвивка подпомага и отразяването на светлина от кутикулата и по този начин увеличава блясъка на косата.

Ползи
 • Специална съставка, смес от различни молекулни тегла.
 • Оптимизира водния баланс на косата.
 • Създава буферен филм около косъма.
 • Защитава от фриз ефект.
 • Увеличава блясъка.
BRAVE PLEX Технология
+

Косъмът е съставен от три различни части: медула, кортекс и кутикула. Медулата е с неизяснена функция и често отсъства напълно. Кортексът е изграден от спираловидни кератинови структури, които изграждат по-голямата част от косъма и отговарят за здравината му. Тези структури представляват отделни нишки кератин, оплетени една в друга, а това, което ги държи заедно, са различни видове връзки: йонни, водородни и дисулфидни. Дисулфидните са най-здрави, но са прекалено малко, за да запазят структурната стабилност на косата. Йонните и водородните са много повече, но са слаби и лесно се разрушават. При увреждане, косата губи тези връзки, структурната си стабилност и здравината си. Brave Plex е малка молекула, чиято химичната структура и размери са специално проектирани да оптимизират взаимодействията между множеството междумолекулни връзки в кератиновия кортекс на косъма, както и да изграждат нови връзки между и в рамките на структурата (двоен механизъм на действие). В резултат на това, структурата на космените влакна се възстановява отвътре, подсилена и по-устойчива на всички фактори, които я увреждат - стареене, замърсяване, агресивно третиране. Съставката възстановява здравината на косъма и укрепва до 3 пъти косата още след първата употреба.

Ползи
 • Умножава и оптимизира вътрешните връзки в косата.
 • Заздравява косъма до 3 пъти.
 • Заздравява вътрешната структура на косата.
 • Предпазва при последващо третиране.
 • Съставка от натурален произход на базата на глюкоза.
Активиран пантенол
+

Активираният провитамин В5 (пантенол) се получава чрез взаимодействие на добре познатия провитамин В5 с положително заредена група (катионна). Косата се състои главно от кератин и е отрицателно заредена (анионна). Съставките, които са положително заредени (катионни), имат силен афинитет към косата и се натрупват в пъти повече. В този случай проучванията показват, че активираният пантенол е с почти 3 пъти по-голям афинитет към косата, в сравнение с нормалния, което води до много по-изразен ефект. Главните предимства на този механизъм на действие са усилено натрупване на вода в косата и постигането на изключителен блясък и копринена мекота. Освен това, активираният провитамин B5 осигурява приплъзване на косата при разресване и разплитане. Този ефект намалява до минимум накъсването, а косата е лесна за оформяне. Провитаминът подобрява структурата и подвижността на косъма, създава обем, има антистатични свойства и подобрява оформянето на къдрици.

Ползи
 • Иновативен вариант на Пантенола с усилено натрупване.
 • Придава блясък и мекота на косата.
 • Спомага оформянето на прическа.
 • Защитава косъма и улеснява разресването.
 • Подпомага хидратацията на косата.
Как да избера правилното решение?
Разгледай нашето упътване и избери идеалната грижа за косата си.
очаквайте скоро